10.30 – 18.30 uur

Deze workshop wordt een paar keer per jaar op een zaterdag gegeven. Zie voor data de agenda.

In deze massage staat het aanraken van het hele lichaam centraal, inclusief bekkenbodem en genitaliën. Je gebruikt daarbij warme olie en ligt op een futon op de grond. De aanraking is zacht, liefdevol en vloeiend. Je hoeft geen ingewikkelde massagetechnieken te leren. Het is een vorm van meditatie. Je oefent met geven en met ontvangen en herkent hierin je voorkeur voor een van beiden.

Het lichaam wordt uitgenodigd zich volledig te ontspannen en tegelijkertijd kan het, de andere kant van de medaille, seksueel heel opwindend zijn, waardoor je helemaal samenvalt met jezelf; voelen en denken worden ONE. Je wordt teruggeven aan jezelf, diep verankerd en verbonden met je lichaam. Je kunt deze massage in een dag leren en hebt geen ervaring nodig met masseren.

€ 90 inclusief lunch

Emile: Tijdens de workshop Kashmiric tantra massage heb ik ervaren dat Francis zijn vak verstaat. Hij legt de massage goed uit en ondersteunt zijn uitleg door het werken met een model. Hij begeleidt de workshop op een professionele manier en geeft positieve feedback zodat je optimaal kunt verkennen en ervaren hoe het is deze massage te geven en te ontvangen. De massage vindt plaats in een goede en vertrouwde omgeving en sfeer waardoor ieder zich snel op zijn gemak voelt. Dank Francis voor je inzet en voor wie je bent. Namaste.

Ian: Een goed verzorgde en speelse workshop. Francis weet een mooie balans te vinden tussen professionaliteit en intimiteit in een sfeer van vertrouwen en veiligheid. Voor mij een grensverleggende ervaring. Dank je wel.

Andreas: Ik vond het een ontspannen maar ook spannende en ook een leerzame dag. Alles bepalend is natuurlijk de groep. De groep was heel divers en dat maakte het dat er een open gezellige sfeer was, wel belangrijk als je uit je comfort zone gehaald wordt. Je mocht gewoon jezelf zijn en het was goed, geen verwachtingen, nergens aan hoeven te voldoen. Alleen maar je eigen energie ontdekken en genieten van wat het je bracht.

Evert: Het was voor mij echt een openbaring zaterdag. Erg spannend in het begin, maar later totaal relaxed. Hartelijk dank.

Rob: Ogenschijnlijk eenvoudige massage. Maar het blijkt meer een soort meditatie, een aanwezigheidsmassage te zijn in contact met de ander. En dat is niet zo eenvoudig. Prettige opbouw en fijn die rust de hele dag.

Stephan: Erg fijne workshop; in mooi tempo de techniek geleerd om heel veel intimiteit in de massage te leggen waar ik naar zocht. Met en zonder massage ervaring aan te raden.

Hank: I participated in Francis’ Tantra massage workshop from a long-felt desire to experience my body as fully and deeply as possible. The workshop gave me all I was looking for. I felt intense pleasure throughout my body. Tensions were resolved, clearing space for well-being and receptiveness. Today, a few days on, I still feel heightened sensitivity, both physically and emotionally.