10.30 – 18.30 uur

Deze workshop wordt een paar keer per jaar georganiseerd. Zie voor data de agenda.

“If you don’t use it, you loose it” is een gevederde uitspraak en waar. Naarmate je minder seks hebt omdat je bijvoorbeeld single bent lijkt het alsof je er ook minder behoefte en minder zin in hebt. Je moet het als het ware onderhouden. Of aan de andere kant van het spectrum, je weet niet goed hoe om te gaan met je sterke verlangen naar seks, je voelt je de hele dag geil en aanstaan. Of je voelt je na een ejaculatie moe en vervreemd, en lijkt het alsof al je creativiteit is verdwenen. le petit mort.

In deze masturbatie training leer je om een solo seks practice te beginnen, leer je het vuur brandend te houden zodat het je voedt en kracht geeft. En regelmatige oefening baart kunst. Je leert om in plaats van afhankelijk te zijn van porno te vertrouwen op je eigen lichamelijke sensaties. Slechte gewoontes te veranderen in meer heilzame en bevredigende manier van masturberen. Je leert jezelf beter kennen en hoe seksuele energie werkt bij jou en hoe deze krachtige energie te regisseren en te kanaliseren. Als man kun je zelfs leren om een orgasme te scheiden van een ejaculatie en zo meervoudig orgastisch te worden. Kortom er valt nog heel veel te ontdekken over de mannelijke seksualiteit. We zijn nog lang niet uitgeleerd.

Concreet, wat gaan we doen?

  • warming-up, uit de mind in het hart en in de seks afdalen = embodiment
  • adem, beweging, yoga gericht op het wakker maken van de seksuele energie
  • bekkenbodem spieren trainen -penis strokes leren
  • zelf massage van hele lijf en bekken
  • structureren van een privé sessie
  • en vooral meer genieten van jezelf, van je hele lichaam, van mannelijke seksualteit. Meestal alleen met jezelf en soms in een 2tal of met de hele groep.

Ik heb er nu al zin, het is zo lekker en fijn om samen met anderen mindful te masturberen!

Gay, homo-hetero-bi-seksueel, transgender, alle mensen met een penis zijn van harte welkom
€ 125 inclusief lunch

Reviews

Joost 44: OY heeft mij geleerd: Een beter seksleven begint bij jezelf. Ik ben het anders – uitgebreider, expressiever, sensueler – met mijzelf gaan doen, en heb sindsdien ook uitgebreidere, expressievere, sensuelere seks met mijn vrouw.

Kevin 29: Met lichte twijfel reageerde ik op de mooie uitnodiging van Frans voor de Orgasmic Yoga; draait het om seks? Wat is de gemiddelde leeftijd? Wat vinden anderen hiervan?. Al deze vragen en meer vielen weg na de eerste sessie, in een veilige, leerzame en bijzondere omgeving ben ik naar binnen gegaan en heb ik mooie stappen gemaakt in de (onder)zoektocht naar mijn eigen seksualiteit/grenzen/patronen/maatschappelijke verwachtingen/rollen en so weiter. Echt, oprecht een aanrader! Onverwacht voor mij ook voor hetero’s.

Björn 32: Ik heb de cursus als heel fijn mogen ervaren. Fijn om met andere mannen in een veilige omgeving jezelf te ontdekken. Frans weet met gepaste humor het ijs in de groep een beetje te breken en zorgt voor een omgeving waarin men zich veilig voelt. Niks is raar en het is een mooie gelegenheid om jezelf open te stellen op verschillende manieren in een gezelschap. Wil je iets niet, dan is dat ook geen probleem. Het maakt dan ook niet uit welke seksuele oriëntatie men heeft. Ik voelde mij erg op mijn gemak en op mijn plek.

Bernd: Während des Workshops konnte ich mich neu erfahren. Klar, das Atmen der anderen Männer konnte ich hören, doch nach kurzer Zeit konnte dieser Gedanke abgeschaltet werden. Die “anderen” Männer waren alle sehr rücksichtsvoll und niemand war aufdringlich. Jeder war mit sich selbst beschäftigt und hat so wie ich gar nicht daran gedacht, in die Sphäre des anderen zu dringen. Wenn auch die Yoga- Elemente etwas anstrengend waren, da nicht gewohnt, hat das positive Gefühl am Ende gesiegt, sich über den ganzen Tag egoistisch zu genießen. Ein Gefühl der Wärme war im Körper und gleichzeitig eine innere “Geilheit”, die aber nicht nach außen mußte. Das abschließende Gespräch in der Gruppe über die Erfahrungen des Tages war sehr offen, ohne Indiskret zu sein. Mit der geballten Energie ging es dann nach Hause und in den Sonntag.  Fazit: Ein Work Shop den ich empfehlen kann und bestimmt auch noch mal wiederholen werden. 

Chris: Heb jouw workshop en de dag zeer gewaardeerd!!! jouw enthousiaste leiding, de sfeer, de muziek etc. Ik merk dat bezig zijn met de ‘lesstof’ me veel effecten geeft voor mijn lijf en geest zoals ontspanning, energie, helderheid en natuurlijk plezier… Het lukt me niet zo om een goeie review te schrijven maar ik heb een waardevolle dag beleefd: Hartelijk Dank daarvoor!

Ron: De workshop heb ik als heel positief ervaren. Masturberen is een onderwerp waar je niet snel over spreekt en iets wat je zelf moet uitvinden als je jong bent. Heel fijn om met andere mannen in deze workshop mijn eigen seksualiteit verder te ontdekken. Om er de tijd voor te nemen. Frans creëert een veilige omgeving en heeft veel aandacht voor ieder zijn vragen, zijn eigen proces. Ik heb een aantal stappen mogen maken in het contact maken met mezelf en ik voel me er goed bij. Dank je wel hiervoor.

Tjalling: Beste Francis dank voor je uitnodiging. Ik ben heel tevreden met de sessies díe je geeft. Je hebt een fantastische combinatie van losheid acceptatie en daarbij geef je een duidelijke ondersteunende faciliterende structuur.  De sfeer díe je zo weet te creëren  met de mannen onderling vind ik ook weldadig.

Ben: Benieuwd wat deze workshop Orgasmic Yoga / Mindful Masturbation voor mij zou betekenen ben ik naar Amsterdam getogen. Eenmaal binnen wist Franscis iedereen op zijn gemak te stellen en met een kop thee werd het dagprogramma doorgenomen. Alles was bespreekbaar en je openstellen voor anderen (totaal vreemden voor mij) was geen probleem. Franscis weet op een ontspannende manier deze workshop levendig te houden. In de middagsessie heb ik contact gemaakt met mezelf en heb een totale andere vorm van masturbatie beleefd. Orgasmic Yoga is sensueler en geeft meer beleving. Deze workshop is echt een aanrader om jezelf beter/anders te leren kennen. Het is spelen met – en liefhebben van je eigen lichaam. Franscis bedankt voor deze leerzame en waardevolle dag.