Thai yoga massage is een dynamische massage waarbij het lichaam wordt gerekt en gestrekt zoals we dat kennen uit de yoga. Het wordt ook wel yoga voor luie mensen genoemd. Tevens wordt er gebruik gemaakt van acupressuur om invloed uit te oefenen op de zogeheten energiebanen vergelijkbaar met acupunctuur of shiatsu massage.

Als masseur gebruik ik mijn handen en voeten, maar ook knieën en ellebogen. Je ligt op een futon mat op de grond en draagt “losse” kleding. Naast fysieke voordelen zoals verbetering van het immuunsysteem, versnelling van de spijsvertering, verbeterde bloedcirculatie, vertraging van het ouder worden, ontspanning en toning van spieren heeft het ook mentale effecten: een heldere en kalme geest en wordt het wel een meditatie in beweging genoemd.

Het is net zoals in de yoga bedoelt om de balans in het lichaam te herstellen door het stimuleren van een betere energie doorstroming. Het kan dus naast dat het diep ontspannend is voor lichaam en geest ook een helende werking hebben en zelfs ziekte voorkomen. Massage van de organen, Chi Nei Tsang kan een onderdeel van deze massage zijn. De massage duurt 1,5 uur.

Review

Elz: Kort uitgedrukt bestond de massage uit het op allerlei manieren gestrekt worden door Francis. De strekkingen zijn intensief; ik voelde ze tot diep in mijn lichaam. Francis is een hele secure kundige masseur met veel aandacht voor mijn grenzen, waardoor ik mij zowel fysiek als emotioneel heel veilig voelde; Ik kon me helemaal aan de massage  overgeven. Ik kwam totaal ontspannen uit de massage en bleek achteraf , ook vol energie! Ik kom zeker terug.

Patricia: It was great with just the right amount of pressure, together with the music and with my breathing. Very relaxing and soothing. I felt very secure which helped me to relax and get into the flow. I was able to feel any resistance coming from me immediately and was able to adapt which gave more confidence. This helped me to focus and let go more.

Katherine: Afgelopen week een Thai massage van Francis gehad……wat een genot! Liggend (met losse kleren aan) op een verwarmde matras met de zon gefilterd door de vitrage heb ik kunnen genieten van een  langzaam, intens relaxed gevoel dat Francis aan mijn lichaam bracht. Aangemoedigd door hem kon ik ook af een toe een aanduiding of feedback geven en dat maakte het zo een persoonlijke en unieke massage….echt toegesneden op mijn lijf. Ik profiteer nog ervan…..try it….je zal er geen spijt van krijgen!