Thai yoga massage is een dynamische massage waarbij het lichaam wordt gerekt en gestrekt zoals we dat kennen uit de yoga. Het wordt ook wel yoga voor luie mensen genoemd. Tevens wordt er gebruik gemaakt van acupressuur om invloed uit te oefenen op de zogeheten energiebanen vergelijkbaar met acupunctuur of shiatsu massage.

Als masseur gebruik ik mijn handen en voeten, maar ook knieën en ellebogen. Je ligt op een futon mat op de grond en draagt “losse” kleding. Naast fysieke voordelen zoals verbetering van het immuunsysteem, versnelling van de spijsvertering, verbeterde bloedcirculatie, vertraging van het ouder worden, ontspanning en toning van spieren heeft het ook mentale effecten: een heldere en kalme geest en wordt het wel een meditatie in beweging genoemd.

Het is net zoals in de yoga bedoelt om de balans in het lichaam te herstellen door het stimuleren van een betere energie doorstroming. Het kan dus naast dat het diep ontspannend is voor lichaam en geest ook een helende werking hebben en zelfs ziekte voorkomen. Massage van de organen, Chi Nei Tsang kan een onderdeel van deze massage zijn. De massage duurt 1,5 uur.

Review

Patricia: It was great with just the right amount of pressure, together with the music and with my breathing. Very relaxing and soothing. I felt very secure which helped me to relax and get into the flow. I was able to feel any resistance coming from me immediately and was able to adapt which gave more confidence. This helped me to focus and let go more.