Een individuele sessie Sexological Bodywork begint altijd met een intake van twee uur. Je krijgt van tevoren een vragenlijst toegestuurd en aan de hand van deze vragen gaan we bespreken wat zijn jouw verlangens, wat wil je veranderen en welke doelen kunnen we daaruit formuleren. Dit is ook mogelijk binnen een relatie sessie, waarin leren communiceren en vragen wat je prettig vindt een thema kan zijn of leren hoe een erotische of tantra massage te geven aan elkaar.

De 2e helft van dit kennismakingsgesprek is non-verbaal. We doen oefeningen: zit meditatie, gronden, bewegen, yoga, contact maken, hands-on. Dit is vooral bedoeld om elkaar beter te leren kennen en te zien hoe jij omgaat met nieuwe informatie. Hoe leer jij het gemakkelijkst?

Centraal in mijn werk staat expressie, lichaamsbewustzijn en embodiment. Inzicht alleen vind ik onvoldoende, wil je werkelijk iets transformeren in je leven dan zul je ook je gedrag moeten veranderen. Kortom oefenen, oefenen en nog eens oefenen om nieuw gedrag aan te leren. Bijvoorbeeld: goede seks eindigt altijd in een ejaculatie/orgasme ombuigen naar genieten van de diepe ontspanning en sensaties van vallei orgames: warme seks.

Na deze intake besluiten we samen of we verder gaan. Wil je door dan plannen we drie sessies met een tussenliggende periode van twee á drie weken zodat je voldoende tijd hebt om thuis te oefenen.

ONEstudio Frans Trepels 2