10.30 – 18.30 uur

Deze workshop wordt een paar keer per jaar georganiseerd. Zie voor data de agenda.

Iemand zei ooit over deze massage: when your ass is open it means your heart is open as well. Als je volledig kunt ontspannen in je bekkenbodem zal de rest van het lichaam volgen. Aangeraakt worden in en rond de anus is heel openend en super ontspannend. Massage van de prostaat is het meest intieme wat je als man kan ervaren. Naast dat het heel ontspannend is kan het ook erotiserend zijn en je seksuele energie aanwakkeren. Het kan leiden tot ultiem genot en bijdragen om meervoudig orgastisch te worden.

Dus wat gaan we doen deze dag? We beginnen met yoga om zo meer in het lichaam in te dalen en uit het denken te geraken ieder op zijn eigen yoga mat. Daarna kijken we naar een video over externe anale massage. En gaan dat vervolgens ook bij elkaar oefenen. Dit is inclusief een massage van de bekkenbodem en omgeving. Vervolgens is er een demonstratie; hoe een prostaat massage te geven en dat gaan we dan weer oefenen met een andere gelegenheidspartner. Je kunt je ook als koppel aanmelden en ervoor kiezen om de massages met elkaar te oefenen.

Mannen, homo-hetero-bi, die in het verleden negatieve ervaringen hebben gehad met anale seks of gewoon onbekend of bang voor deze aanraking zijn kunnen nu een nieuwe manier leren en zichzelf verrassen.

€ 125 inclusief lunch

Ervaringen

Samir: Wow dit is beter dan seks…

Ewald: The most fragile, open and intimate space I’ve ever been. Starting at its finest and ending with a blast! 

Piet: Hartelijk dank voor de geweldige verzorging tijdens de workshop (en dan niet alleen het culinaire gedeelte). Terugfietsend naar huis zinderde het genot nog na en toen ik nog even de supermarkt inliep bemerkte ik dat mijn hele lijf nog de weerklank had van een intens orgasme. Vanuit het verleden wist ik dat mijn vroegere partners hier weleens aan refereerde (kennelijk kon ik wel behulpzaam zijn daarbij) maar zelf had ik dit nog nooit (durven?) ervaren. Gisteren was het dus mijn eerste keer…en het was fantastisch. Vanochtend sprak ik bij de fitness met een goede kennis (die seksueel enorm bedreven is) over mijn ervaring van gisteren en hij vertelde mij dat hij ondanks alle ervaring, eigenlijk ook weinig kennis had van het genot van een anus en/of prostaat en hierover nog heel veel had te leren. Nogmaals dank, ik heb er enorm van genoten, in velerlei opzichten.

Kris: Ik ben nog steeds heel enthousiast over je workshop. Het was even een drempel voor mij maar heb een fantastische dag gehad. De sfeer en je manier hoe je de dag ingericht hebt vond ik bijzonder prettig.

Sander:Dank voor vandaag. De dag was serieus en plezierig. Het is een bijzondere workshop. Ik heb geen seksleven met een partner met wie ik kan experimenteren en leren helaas. Ik moet van mezelf leren. Dan is het prettig om op deze manier serieus met een taboe-ig onderwerp bezig te zijn. Zonder dat het een orgie-achtige sfeer werd, had ik ook niet verwacht overigens, was het een veilige plek om fouten te maken en te oefenen.

Kavin: The workshop began with explanations, getting acquainted and warming up. Towards the end, the energy in the room was palpable. For me, it was a totally looking into the self-experience. I discovered to accept touch in a way I’ve never done before, enjoy it and felt totally opened up. Deeply relaxing afterwards and energized. Thanks Franscis for properly introducing me to a new way of enjoying the sensations and stimulating experience.

Niels: Hierbij wil ik je nog even laten weten dat ik de workshop weer erg plezierig vond. Je deed het erg zorgvuldig en het was heel hygiënisch. Je gaf duidelijk uitleg en de instructievideo was zeer behulpzaam. Ik vond het prettig dat je gekozen had voor een geleidelijke opbouw, eerst yoga, daarna elkaar masseren, en pas aan het einde de meest intieme ervaring.

Casper: Bedankt voor de workshop bekkenbodem release massage. Ik vond hem zeer leerzaam en toepasbaar zowel privé als in toekomstige massages. Het was heerlijk om een dag met gelijkgezinden op te trekken en ervaringen te delen. Ik vond de leerstof goed gedoseerd en opgebouwd en leuk om dit ook via een video te zien. Uiteraard was het ontvangen en vooral voor mij het geven van de massage het mooiste deel van de dag. Wat heb ik het fijn gehad met mijn partner die zeer leerzaam, onbevangen en gevoelig was. Het was voor mij fijn om na afloop zulke mooie complimenten te krijgen.
Nogmaals bedankt en wellicht tot ziens bij een volgende sessie!

Didier: Onlangs heb ik bij Franscis een tantra (groeps-) massage training gevolgd, ‘Pelvic Floor’. De aangename huiselijke sfeer, een niet te grote groep en eerst wat theoretische achtergrondinformatie zorgden voor een fijne start. Daarna leerden we al doende diverse praktische technieken om te oefenen en ook direct een massage te kunnen uitwisselen. Voor mij was het een dag die mij energie gaf en zorgde voor een gevoel van ‘male bonding’.

Nikolas: Franscis makes you feel comfortable within the first 3 seconds. He ’s very cool, funny and totally laid back. He ’s really scientific in what he does. And finally a teacher who knows what the PC muscles are and how important their part in sex.

Peter:  Ik vond het fijn om weer eens na lange tijd met een aantal mannen bloot samen te zijn. Deze workshop paste precies in mijn zoektocht naar mijn eigen seksualiteit en het omgaan met anale seks. De yogaoefeningen aan het begin vormden een goede inleiding tot de massage, ik merkte dat mijn lichaam heerlijk los werd. De workshop was goed opgebouwd en werd uitstekend begeleid.

Wibe: ik vond het net als je andere meer intieme workshops weer een mooie dag. Een nieuw stukje van mijn seksualiteit ontdekken was prettig. s’ Ochtends een vertrouwde sfeer creëren als basis voor de middag met het meest intieme gedeelte vond ik fijn.

Roy: De workshop van de Pelvic Floor Release was top. Ik heb enorm veel geleerd en durfde me meer te openen.

Darrin: Ik heb de workshop anal massage en pelvic release als een zeer welkome en ontspannen workshop ervaren. Prettige gevarieerde groep mannen waarbinnen op intieme wijze in een  veilige setting het gebied rondom de anus ‘verkend’ kon worden. Het programma was mooi opgebouwd met eerst yoga oefeningen en een deep tissue massage als introductie waarbij het lichaam langzaam opgewarmd gaat worden om daarna verder te gaan met het specifieke aandachtsgebied. Een aanrader!