Ria: Vanuit de diepte van mijn hart wil ik je bedanken voor de hele fijne les van gisteravond. Ik voelde me na afloop twee keer zo ruim. Het rekken en strekken en de ademhaling en het zijn bij mezelf hebben me heel veel energie gegeven. Ik voelde me heel geweldig en sinds tijden weer heel rustig van binnen. Ik heb ook goed geslapen. Ik had en heb zelfs nu nog die energie. Zoals je weet ervaar ik door mijn werk veel negatieve energie, maar kon dat door de ervaring van de les en de positieve energie die ik heb ervaren vandaag loslaten. Dankjewel dat je door jouw manier van lesgeven dit bij me hebt losgekregen.

Maureen: Ha lieve Frans. Een mooi en inspirerend nieuwjaar wens ik je toe! En heel hartelijk dank voor alle fijne lessen en de persoonlijke ‘intensive’. Je bent echt een geweldige leraar en dat bazuin ik ook altijd rond.

Paul: Met zo’n impact bedoelde ik dat niet alleen in mijn lichaam het behoorlijk wat uitwerkte maar ook in mijn geest. Jouw rust en openheid was heel aangenaam en het werd ook nog versterkt door je behuizing met het vrije uitzicht. Je bent een heel mooi mens en dat maakte indruk op mij, je leeft dit leven en dat is merkbaar. Mensen die ergens voor gaan en op die manier hun doel weten te bereiken zijn echt bijzonder en aangenaam om mee om tegaan.  Ik ga zeker verder met yoga en ook wat  aan mijn conditie werken en thuis vast wat oefenen.

Beatrijs:De enige gedachte die me af en toe besluipt is dat ik het veel eerder had moeten doen. Ik was erheen gegaan vanwege mijn chaotische aard en mijn gebrek aan concentratie, terwijl ik die voor mijn werk juist hard nodig heb. Ik merkte al gauw dat ik met de meditatieoefeningen een werktuig in handen kreeg om meer greep op mijn leven te krijgen, een handvat waardoor ik mijn concentratie kon beinvloeden. Ik herinner me de eerste keer dat ik mediteerde, dat ik iedere keer weer ongeduldig door mijn oogharen naar de klok keek. De minuten kropen voorbij. Ik had wel wat anders te doen dan hier te zitten ademen. De tweede keer besloot ik mezelf dat ongeduld niet meer aan te doen. Het was er nog wel, maar ik beet me er niet meer in vast. Bijna 4 maanden mediteer ik nu iedere dag. De yoga en de bodyscan doe ik om de dag erbij, maar vooral de ademhalings meditatie kan ik niet meer missen. Behalve de sterk verhoogde concentratie is ook het gepieker opgehouden over wat er allemaal voor vreselijks in de toekomst zou kunnen gebeuren: Akelige ziektes, de dood, ongelukken, ik piekerde wat af in de gedachte dat ik er dan tenminste op voorbereid was. Ook dat doe ik mezelf niet meer aan. Het schiet af en toe nog wel door mijn hoofd, maar dat wordt dan meteen gevolgd door de gedachte dat dat nu niet aan de orde is. Ik kan het iedereen aanraden. Beatrijs p.s. Oja, ik gil ook niet meer in de auto als er iets onverwachts gebeurt en dat vindt mijn man de grootste winst.